Wiosna... długi weekend, ogarniam trochę zaległości i nie zapominam o przyjemnościach.
Wczoraj wieczorkiem powróciłam do kulinarnych korzeni.
Serniczek na zimno z serków homogenizowanych kiedyś gościł bardzo często na moim stole.
Na kilka lat zapomniałam jakoś o nim ...
Dziś powrócił i króluje wraz z naszymi polskimi truskawkami ! :)
Truskawkowe wariacje czas rozpocząć !!!
Potrzebne produkty:
* Truskawki lub inne ulubione owoce
* 4 galaretki "Winiary" na 0,5l.
* 3 duże serki waniliowe Danio 400 g
Każdą z galaretek rozpuszczam w gorącej wodzie 200 ml . Po kolei jedna po drugiej łączę wystudzone galaretki z 300 g serka Danio ( odmierzam na wadze elektronicznej). Każdą warstwę przelewam do foremki i na kilka min. do lodówki aż się zetnie.Potem następna i następną.
Ot i cała filozofia :))
Dekorujemy wedle uznania. Najlepiej smakuje 2/3 h po schłodzeniu.
Palce lizać ....
Wczoraj wieczorkiem powróciłam do kulinarnych korzeni.
Serniczek na zimno z serków homogenizowanych kiedyś gościł bardzo często na moim stole.
Na kilka lat zapomniałam jakoś o nim ...
Dziś powrócił i króluje wraz z naszymi polskimi truskawkami ! :)
Truskawkowe wariacje czas rozpocząć !!!
Najprostszy deser na zimno :))))
Potrzebne produkty:
* Truskawki lub inne ulubione owoce
* 4 galaretki "Winiary" na 0,5l.
* 3 duże serki waniliowe Danio 400 g
Każdą z galaretek rozpuszczam w gorącej wodzie 200 ml . Po kolei jedna po drugiej łączę wystudzone galaretki z 300 g serka Danio ( odmierzam na wadze elektronicznej). Każdą warstwę przelewam do foremki i na kilka min. do lodówki aż się zetnie.Potem następna i następną.
Ot i cała filozofia :))
Dekorujemy wedle uznania. Najlepiej smakuje 2/3 h po schłodzeniu.
Palce lizać ....
Bajecznie kolorowe to ciasto, właściwie deser.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJakie smakowite, energetyczne zdjęcia!!! A ta niebieska galaretka to jaki ma smak? Bo kolor niesamowity!
OdpowiedzUsuńOjej......to cudo.mniam
OdpowiedzUsuń